ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ТУРЦИЯ ЕДНА ИСТИНСКА ПОЧИВКА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!

Тук Ви предлагаме всички оферти за почивки със самолет до Турция Резервирайте своята незабравима почивка в Турция с Онлайн Туристическа агенция АВИОТРАВЕЛ! Голямо разнообразие от хотели, разнородни плажове, впечатляващи исторически забележителности, интересни допълнителни екскурзии, подходящ климат... Открийте защо хиляди хора се отправят в тази посока!
Разгледайте най-атрактивните екскурзии предлагани на место по време на почивката Ви в Турция.

Пътешествие с яхтаПътешествие с яхта (екскурзията е валидна за регионите Кемер, Анталия и Белек)

Турция изглежда още по-прекрасна, ако я гледате от борда на яхта. Ще се насладите на крайбрежни, скални пукнатини, пещери и планини, покрити с хвойнови лесове. Първата спирка на яхтата е в античния град Фазелис, където можете да се разходите сред руините на амфитеатъра и градските врати, да видите акведукта, агората и римските терми. Втората спирка ще бъде на Трите острова, където ще обядвате с риба и морски деликатеси. През втората половина на деня, яхтата ще отиде до Райския залив, където и в най-студеното време водата си остава топла, а къпането в морето е истинско удоволствие.


ПамуккалеПамуккале
Памуккале - “Замъкът от памук”- така се превежда от турски името на този удивителен туристически обект. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи фантастичен замък. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. По време на екскурзията можете да се изкъпете в един от най-древните в света изкуствени басейни, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват.


Кекова и Мир ЛикийскиЕкскурзия до Кекова и Мир Ликийски
Екскурзията започва с обиколка с яхта до удивително красивия остров Кекова, където през прозрачната вода могат да се видят развалините на античните градове Кекова и Симена, потънали под водата в резултат на земетресение. След обяда в рибарското селище, включен в цената на екскурзията, туристите се отправят с автобус към Мир Ликийски. През първото хилядолетие Мир е столица на Ликия – неголяма, но независима страна. Ликийците смятали архитектурата за по–висше от всички останали изкуства, особено при строителството на гробници. До наши дни е запазен удивителен комплекс скални гробници. Наблизо се намира и църквата, в която се предполага, че е погребан Св. Николай (считан за прототип на Дядо Коледа).

ЙерусалимЙерусалим (еднодневна екскурзия със самолет)
Йерусалим се намира само на около час полет от Анталия, и затова за по–малко от денонощие може да се осъществи това удивително пътешествие. Ще посетите места, които макар и да са известни само от страниците на книгите, са свети за всеки християнин: Гетсиманската градина, помещението на Тайната вечеря, Голгота и храмът на Гроба Господен. След обяд ще отидете до квартала на ортодоксалните евреи, ще се докоснете до Стената на Плача. А по - нататък предстои пътуване до Мъртво море, където за половин час може да се изкъпете и даже да се намажете с лечебна кал.ЕфесЕфес
Ефес е древен елински град - колония в Мала Азия, основан през 11 век пр. хр. Ефес, както никое друго място, е съхранил основно структурата на древен град. Това позволява да се придобие ясна предства за живота на древното местно население. От миналото до наши дни са съхранени Фонтана на Адриан, Библиотеката на Целзий, Акропола, амфитеатър, побиращ 24 000 души, акведукт, римски бани, домове на богати жители. Последните дни от своя живот Дева Мария е била в Ефес. Ще може да видите нейния дом.


РодосРодос
Само на 50 минути от Мармарис, на бърз катамаран ще стигнете бреговете на гръцкия живописен оазис Родос. Островът е с богато минало и колоритно настояще. Посещението на едноименната столица включва разглеждане на рицарски замък, на руините на величествената статуя на Родоския колос (едно от чудесата на света), както и двучасова обиколка на Стария град.
Островът на КлеопатраОстровът на Клеопатра
Райско кътче на живописен остров сред кристално чистите води на Егейско море, които прозират чак на три метра дълбочина. Брегът е посипан с уникален пясък. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил този остров на своята възлюбена, но на нея не и харесал каменистия бряг, затова императорът доставил специален пясък чак от Египет. Възможно е това да е само мит, но такъв пясък има само на още едно место - в Северна Африка. Ще посетите и останките на античен амфитеатър и храм на Аполон.

РафтингРафтинг
Препоръчваме ви това екстремно преживяване предизвикващо несравними емоции. Ще се понесете по вълните на река сред зеленината на природата. Преди това, инструктор ще ви разкаже за техниките на безопасност и начина, по който се управлява лодката. В последвалите четири часа дори децата Ви ще се чувстват в пълна безопасност и ще се наслаждават на прекрасната природа. По време на по-екстремните участъци от прехода, професионален фотограф ще запечата вълнуващите моменти. Ще се почувствате като истински укротители на стихии. Екскурзията за почиващите в Мармарис и Бодрум представлява спускане с надуваеми лодки и канута по горното течение на Даламан. Маршрутът покрива 12 км и отговаря на 1-2 степен на сложност по международните стандарти.


 ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ © 2011 - 2021